Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Volvos personal i Hallsberg informeras om förändringar i koncernen

Uppdaterad. I eftermiddag väntas ledningen för Volvo meddela vilka personalnedskärningar som är aktuella för koncernen och hur det påverkar fabriken i Hallsberg.

Annons

 I går skrev Dagens Industri att Volvo planerar att hårdbanta i verksamheten . Det uppgavs att 3000 anställda i hela världen skulle bort för att förbättra det ekonomiska resultatet.

Från Volvos ledning tillbakavisades siffran på att 3000 jobb riskerade att försvinna.

Några närmare uppgifter om hur nedskärningarna skulle påverka bolaget Volvo Construction Equipment, som Hallsberg tillhör, uppgavs däremot inte.

Besked väntas i dag

Enligt en källa till NA har de fackliga representanterna vid Volvofabriken i Hallsberg träffat ledningen och fått information på morgonen i dag torsdag. Efter lunch är personalen kallad.

Sedan väntas allmänheten få besked om vilka förändringar som väntar inom koncernen, och om Hallsberg berörs.

Volvo CE Hallsberg är huvudfabrik för tillverkning av hytter och andra systemkomponenter till Volvo anläggningsmaskiner, exempelvis till hjullastare och grävmaskiner.

TT skriver att antalet anställda ska minska med mellan 100 och 150 personer totalt på fyra orter, bland annat Hallsberg. Det är oklart hur många anställda på vardera orten som kommer att drabbas.

Mer läsning

Annons