Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hämnades med bild på dejtingsida

20-åringen loggade in på ex-sambons konto på dejtingsidan.
Han lade ut en bild på sin före detta och skrev nedsättande saker om honom.
Nu åtalas länsbon för dataintrång.

Annons

Det flera år långa förhållandet var stormigt och när det tog slut blev det än värre. Den unge länsbon beslutade sig till slut för att hämnas genom att gå in på en dejtingsida för homosexuella, där hans ex-man hade ett konto. Kontot var utan foto och det fanns inget som röjde mannens identitet.

Det såg 20-åringen till att ändra på. Han lade ut en bild på sin före detta kille och skrev att denne var öppet homosexuell. Det stod också hur gammal ex-sambon var och att han var galen och elak. Dessutom skrev han att profilen var blockerad ”pga oseriöst användande”.

För ex-sambon blev det en chock när han såg vad som hade hänt, särskilt med tanke på att han aldrig gått ut med att han är bisexuell.

Han fick snart även reda på att hans konto på en annan dejtingsida hade avslutats.

Spåren ledde till 20-åringen. Det visade sig att han på något sätt fått tillgång till ex-sambons e-postkonto, och via detta fått tag på lösenorden till dejtingsajterna.

20-åringen raderade även alla mejl och kontakter i e-postkontot. Han bytte dessutom ut lösenordet till e-posten, dejtingsidorna och till ex-sambons Facebook-konto.

Nu har han åtalats för dataintrång, ett brott som kan ge till två års fängelse.

Den unge mannen har i ett polisförhör erkänt brottet, även om han anklagat sin ex-sambo för olika saker och hotat med en motanmälan.

”Jag gick in och tog bort profilen, för att retas”, säger länsbon på ett ställe i förhöret.

”För att jävlas”, är hans svar på varför han tog bort alla meddelanden i e-posten.

Mer läsning

Annons