Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är nyheterna som berörde webbredaktionen

Vilka nyheter berörde medarbetarna på na.se lite extra under året? Vi listar dem här.

Annons

Herman Nikolic (webbchef) och Markus Lutteman - Bildspel Henrik Grönfors

"Bildspelet med Henrik Grönfors har etsat sig fast hos mig. Henriks egna låt om sin bortgångne far tillsammans med Pavel Koubeks bilder berörde verkligen."

"Den som inte berörs av Henriks ord om sin bakgrund och sitt liv i dag måste ha ett hjärta av sten."

Pär Thorsén

- 52-åringen hängde sig i häktets gym 

"Århundradets antiklimax. Polisen presenterade alltmer graverande bevisning och i veckor väntade man på att 52-åringen skulle åtalas. Sedan briserade nyheten om att han begått självmord. Luften gick ur en…"

Marina T Nilsson - Anhöriga och vänner tog farväl av Eva 

"Skildringen av Eva Magnussons begravning i Nora kyrka berörde mig. Under vintern arbetade jag intensivt med fallet ute på fältet. Där håller man alltid distans för att kunna leverera.

Men när sommaren kom och där med reportaget som satte punkt på den oerhört tragiska historien, blev jag berörd. Jag uppskattade hur skildringen hedrade Eva Magnussons minne. Låta historien få ett värdigt slut och sedan helt lugnt och stilla stänga till den dörren."

Linus Mattisson - Örebro Hockeys kvaläventyr

"Jag tyckte det var oerhört kul att följa Örebro Hockeys äventyr i kvalserien till elitserien i våras, då man ställdes mot lag som Modo och Södertälje. Bara för några år sedan hette Örebros motståndare Sunne och Munkfors. Nu gick det inte så bra i vårens kvalserien, men laget verkar mer rustat för en eventuell kvalserie den här säsongen. Blir det elitseriehockey i Örebro nästa år? Inte omöjligt."

Carina Tenor - Spåren som ledde till serievåldtäktsmannen

Niklas Eliasson hade gripits i oktober året innan, och serievåldtäksmannen hade hamnat i skuggan av mordet på Eva. Men när polisen och åklagaren kallade till presskonferens i Örebro var medieuppbådet totalt. Under åren då våldtäksmannen härjade på Väster hade polisen fått mycket kritik, inte minst av våra läsare. Det var fascinerande att för första gången få höra kriminalinspektör Peter Springare ge hela bilden av tipsen och det systematiska arbete som faktiskt ledde till gripandet och fällandet av rätt person.

Mer läsning

Annons