Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är väderbeskedet inför midsommar: "Det är fortfarande lite 50-50"

Det ser dystert ur för den som hoppas på en solig midsommarafton i Örebro län. Prognosen: Ihållande regn. Men prognosen kan ändras.

Annons

Paraplyerna kom väl till pass under ett tidigare midsommarfirande i Wadköping. (Arkivbild)

Den senaste väderprognosen visar att ett lågtryck drar in över länet västerifrån på midsommarafton.

– Det har svängt i prognoserna om det ska bli regn eller uppehåll. Nu de senaste dagarna har tendensen varit att det blir en regnig midsommar, säger Kristoffer Molarin, meteorolog på vädertjänsten Foreca.

Det ser ut att bli ihållande regn under i stort sett hela midsommarafton.

– Det är rätt så sammanhängande, inte så mycket skurar utan det pågår hela tiden, säger Kristoffer Molarin om den regniga prognosen.

På grund av regnet väntas temperaturen ligga på mellan 15 och 16 grader.

Hur osäker är prognosen för midsommarafton?

– Det är fortfarande lite 50-50, det är det, säger Kristoffer Molarin.

På midsommardagen ser det däremot ut att bli varmare väder framåt kvällen. Men dagen inleds dock med skurar. Temperaturen kan sträcka sig upp mot 20 grader på kvällen.

Efter förra helgens varma väder väntas ett lågtryck dra in över länet norrifrån i morgon, tisdag. Det blir mellan 15 och 18 grader på tisdagen, visar prognosen. På onsdag och torsdag väntas ungefär samma temperaturer, men mer molnigt väder och med tätare moln.

Sedan år 2000 har det bara varit över 20 grader på midsommarafton tre gånger i Örebro. Kallast var det 2014: Bara 5,9 grader. Det skiljer sig rejält mot den högst uppmätta temperaturen sedan 2000. 2005 var det 24 grader i Örebro på midsommarafton. Sifforna är uppmätta vid SMHI:s väderstationer.

Läs också:

Bästa och sämsta midsommarvädret genom tiderna i Örebro

Mer läsning

Annons