Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är vinnarna bakom NA:s aprilskämt 

Två vinnare gav ett segrande förslag. Här är NA-läsarna bakom tidningens aprilskämt.

Annons
Foto av Dvärgmalen som härjade i Närkes Kil.

Över 60 förslag på 1 april-skämt haglade in från läsarna på na.se.

Bästa förslagen blev två – som gav en blåsning.

Linda Andersson och Dennis Jensens förslag tillsammans om dvärgmalen och torrläggning av Svartån växte ut till NA:s uppmärksammade 1 april-skämt 2015.

De båda vinnarna belönas med två biobiljetter var.

Så löd Linda Anderssons förslag:

"Med tanke på den här dvärgmalen som finns i ett grustag utanför Örebro kom jag på mitt aprilskämt. Att försöka skriva att den ska planteras in i Hjälmaren på grund av olika anledningar kunde kanske vara något. Så hittar man på någon biolog som är med och lurar – då det vore synd att utrota en fiskart i Sverige".  

- Jag läste om Dvärgmalen - se NA-tv här - i grustaget och tänkte att det här är någonting som folk går igång på. Nya arter som kommer in och gamla som blir bortkonkurrerade. Men när jag inte hörde något från NA på ett tag trodde jag aldrig att mitt bidrag skulle vara med och slåss om segern, säger Linda som är från Fjugesta.

Så löd Dennis Jensens förslag:

"Visste ni om att Svartån måste torrläggas hela sommaren? Eftersom mängden cyklar som hamnar i Svartån efter blöta utekvällar är så hög har det blivit revor i botten. Det har resulterat i att botten på ån har fått stora revor i sig som kan göra att fågel och fisklivet i ån riskerar att sugas ner och försvinna. Detta betyder att från mitten maj till slutet av september måste Svartån ligga torr från Karlslund till större delen av Hjälmaren ut till naturens hus. Trist men vad gör man inte för de fina fiskarna?"

- Jag och min fru är inflyttade till Örebro från Skåne och bland det mysigaste som finns är att sitta inne i stan vid Svartån. Att den rinner där inne. Så då tänkte jag att vad är det värsta som finns utifrån det - jo, att torrlägga hela Svartån. Jag hade i alla fall blivit rejält förbannad då, säger Dennis och skrattar.

Linda Andersson
Dennis Jensen

Mer läsning

Annons