Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I helgen blir detsommar - och snö

I helgen väntas mer snöfall i länet. Samtidigt varnar SMHI för höga vattenflöden i sydligaste delen av länet.

Annons

I helgen ställs klockan fram en timme till sommartid, men vintern gör samtidigt en comeback.

- Som det ser ut just nu kan det komma några decimeter snö natten mellan lördag och söndag, säger SMHI:s meteorolog Nils Holmkvist.

Under fredagskvällen kommer både dis och dimma att breda ut sig och under lördagen kommer mer regn. Det är ett lågtryck som drar sig upp längst ostkusten och ger nordostliga vindar. Det gör att temperaturen sjunker till kvällen och under natten kan det komma en hel del snö.

Lågtrycket drar vidare norrut under söndagen samtidigt som ett mer uppsplittrat nederbördsområde kommer in på måndagen. Det kan också ge snöfall, men mest regn.

SMHI:s hydrologer har även utfärdat en klass ett varning för höga vattenflöden i de sydligaste delarna av Örebro län. På Laxå kommun ser man helgens eventuella snöfall som ett problem.

- Om det kommer flera decimeter snö även här, kan det bli problem för Laxån att svälja det vattnet. Det är redan översvämmat på sina ställen här. Vi har diskuterat att öppna en av dammluckorna i ån. Problemet är att det skulle kunna förvärra läget ytterligare om isflak lägger sig i vägen och blockerar flödet, säger Kenneth Berglund, fysisk planerare i Laxå kommun.

Mer läsning

Annons