Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”I september börjar vi rulla köttbullar”

Glöm sommar och sol. Nu är det dags att planera årets julbord.
– Vi fick vår första bokning på mors dag, säger Anton Almeen.

Annons

Under långa varma julidagar kanske inte alla tänker på snö, tomtar och mörka vinterdagar. Men många av Örebros restauranger har redan planen för december klar, och de första bokningarna för årets julbord har trillat in. På hemsidan Julbordsportalen finns tolv restauranger i Örebro där man redan nu kan boka julbord.

Bokade i majVärdshuset Sommarro fick ta emot årets första bokning på mors dag, den 29 maj.

– Det är ett sällskap som kommer på samma dag och vill sitta på samma ställe varje år, säger Anton Almeen på Sommarro.

Har ni planeringen klar inför julen?

– Vi börjar bli så pass rutinerade att vi kan det vid det här laget. I september börjar vi rulla köttbullar, annars är det inte så mycket man kan göra i förväg.

Planering i full gång

De flesta restauranger kör i gång sina julbord i slutet av november eller början av december. Kilsbergens konferens och lodge i Ånnaboda har vilttema på sitt julbord. Tidigare år har det serverats både krokodil och björn. Planeringen inför årets julbord är i full gång, och första bokningen har redan kommit.

– Det känns alltid som att man är ute i god tid, men sedan när förfrågningarna börjar komma in inser man att vi inte hunnit bli klara. Det spelar ingen roll hur tidigt vi startar, säger Maria Åhgren, vd Kilsbergens konferens och lodge.

Sommar förstMen riktigt alla är inte ute i lika god tid. Restaurang Gustavsvik och Wadköping café matsal hälsar att sommaren är deras mest intensiva period, och att julborden börjar planeras först till hösten.

– Men bokningarna kommer in långt tidigare, säger Ulrika på Wadköping café.

Mer läsning

Annons