Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jagade kvinna med meddelanden och samtal – ringde 200 gånger på några dagar

Under några månader skickade den 33-åriga mannen drygt 900 sms till kvinnan och ringde flera hundra gånger. Mannen säger i tingsrätten att han trodde att kvinnan var intresserad av honom som han var av henne. Nu döms mannen för olaga förföljelse.

Annons

Kvinnan arbetade först där mannen bodde, men samtalen och meddelandena till henne började först när hon slutade arbeta där. Enligt domen uppfattade mannen det som att kvinnan var intresserad av honom också och började kontakta henne.

Från augusti till november 2016 kontaktade mannen kvinnan med sms, samtal och meddelanden via olika appar. En dag skickade han enligt domen 796 sms till kvinnan. Under några dagar ringde han henne 200 gånger. Kvinnan förklarade för mannen att hon inte var intresserad och sa att hon skulle kontakta polisen om han inte slutade.

Mannen har erkänt gärningarna men säger i tingsrätten att han lider av tvångssyndrom och inte har kunnat sluta. Nu döms han för olaga förföljelse till skyddstillsyn med krav på vård, behandling och drogtester. Han ska även betala skadestånd till kvinnan på 22 400 kronor.

Foto: Alexander Larsson Vierth

Mer läsning

Annons