Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jonas Eriksson invald i MP:s partistyrelse

Han var tidigare aktiv i kommunpolitiken i Örebro, men är nu riksdagsledamot.
– Det känns fantastisk och det ska bli intressant, säger Jonas Eriksson.

Annons
Jonas Eriksson invald i Miljöpartiets partistyrelse

Det är sex nya ledamöter som valdes in i partistyrelsen och de sitter i två år.

– Det har funnits väldigt många och väldigt kompetenta kandidater, så det känns väldigt roligt att få var en av dem som blev valda av kongressen, säger Jonas Eriksson.

Han säger att partistyrelsen kommer att ta ett stort ansvar för den långsiktiga utvecklingen av Miljöpartiets politik.

– Vad jag kan bidra med är bland annat mina erfarenheter från den kommunala verksamheten, från människors vardag, men också att jag sitter i riksdagen och jobbar med finansfrågor, säger han.

Hur vill du se den utvecklingen?– Vi är inne på rätt väg med att modernisera och utveckla Sverige. Vi står inför många utmaningar och den politik som regeringen bedriver upplever inte jag möter upp mot det här. Jag tänker att det finns ofantligt mycket som behöver göras i den här omställningen som man behöver göra för att möta klimatförändringarna, utarmningen av den biologiska mångfalden och de ökade klyftorna i samhället, säger Jonas Eriksson.

Vad tycker du om de nya språkrören?– De är fantastiska och jag tror att det här kommer att bli jättebra. Deras motkandidater har också en enorm kompetens och jag hoppas att man kan ta till vara på den även fortsättningsvis även om inte alla blev språkrör, säger Jonas Eriksson.

Mer läsning

Annons