Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Julbilister - varning för halka

Julfirare som ger sig ut på vägarna i dag får se upp för halka. Klart väder kan få temperaturerna att falla snabbt.- Det kan pendla en del och det gör det framför allt i södra delen av landet, säger Lovisa Andersson, meteorolog på SMHI.

Annons

Enligt Trafikverkets halkprognos är det halt på vägarna i hela mellersta delen av landet. Under dagen kommer ett område med ishalka att smyga sig söderut, medan ett bälte med snöhalka vandrar norrut.

Under natten har det fallit nederbörd av blandad form i söder. I Götaland har temperaturerna stigit, men de ligger fortfarande på minussidan i Svealand.

Ett snöfallsområde som berör Norrland kan byggas på under dagen, framför allt i Västernorrland, Jämtland och Västerbottens län.

Enligt SMHI:s meteorolog är ingen varning utfärdad för snövädret, men det ser ut att ligga kvar under dagen.

På västkusten blir det milt med flera plusgrader med skurar under dagen. Svealand och delar av Götaland får uppsprickande molntäcke, medan norr får ganska mycket moln och snöfall.

- Det man ska tänka på överlag är att om det får vara kallt och klart kan du få fallande temperaturer ganska så snabbt, säger Andersson.

- Sen ser det ut som vi successivt går mot kallare väder framöver.

Helén Preutz/TT Här hittar du Trafikverkets halkprognos.

Mer läsning

Annons