Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Juli-september 2010: I rågen, kungen och spindelnät

– Jag satt och åt frukost och tittade ut genom fönstret. Det var då jag såg det, det lilla spindelnätet, jätteläckert med alla små vattendroppar.

Annons
Vinanre av månadens bild, september.

Kumlabon Kjell Persson gjorde som han ofta gör; han tog fram kameran och förevigade.

Hade han väntat några minuter till, hade det varit för sent. Då bröt solens strålar igenom bakom den höstfärgade busken, och motivet var borta.

Vi har utsett Kjell Perssons bild på spindelnätet till Månadens bild i Läsarnas fotoalbum på na.se.

Kjell Persson har skickat in många bilder till Läsarnas fotoalbum. Men det här är första gången en av hans bilder utses till Månadens bild.

– Jag fotograferar mycket, mest naturbilder, säger Kjell Persson. Många av bilderna kommer till under skogspromenader vid stugan i Åsbro.

Vi har nu också utsett vinnarbilder för juli och augusti.

Månadens bild för juli blev en bild inskickad av örebroaren Jakob Dahlin. Den föreställer en pojke i ett rågfält. ”Min Halvbror Isak står i åkern och imiterar en tjur” är Jakob Dahlins beskrivning.

Vinnarbilden för augusti har vunnit en bildtävling i NA tidigare. Det är Lars Hedenströms bild från kungens tal på Järntorget i augusti.

Bland alla de bilder som skickades in till Läsarnas fotoalbum under juli, augusti och september har juryn för varje månad valt ut ytterligare två som får ett hedersomnämnande. Bland julibilderna blev det Ewa-Lis Hörne Messelths bild på Thyra med slokande blomsterkrans i håret och Annika Enbergs bild på en svala. Hedersomnämnande bland augustibilderna får två bilder av Marie Hillver, och bland septemberbilderna Agneta Månzons bild på katten Elliot samt Siw Helenius bild på solbelyst morgondimma.

I tävlingen Månadens bild deltar bilder som skickats in till Läsarnas fotoalbum på na.se. Av praktiska skäl väljer vi bara bland de bilder där vi har fullständiga kontaktuppgifter till fotografen. Därför är det bäst att vara inloggad medlem på na.se när man skickar in bilder.

Vinnare av månadens bild, augusti.
Vinnare av Månadens bild, juli.
Hedersomnämnande, juli.
Hedersomnämnande, juli.
Hedersomnämnande, augusti.
Hedersomnämnande, augusti
Hedersomnämnande, september.
Hedersomnämnande, september

Mer läsning

Annons