Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Källström vill byta parti

Sverigedemokraterna (SD) har lämnat in en förfrågan om ett uteslutningsärende gällande två partimedlemmar till partiets medlems-utskott. Lars Källström är en av dem – och nu säger han att han lämnar partiet.
– Jag tänker behålla min plats som ledamot men jag är numera oberoende borglig.

Annons

Lars Källström är ledamot i landstingsfullmäktige. SD:s distriktsstyrelse vill nu utesluta honom och Sigvard Blixt ur partiet.

– Han har agerat illojalt mot partiet, till exempel genom att hota med att han ska lämna partiet om han inte får sin vilja igenom, säger Jonas Millard, distriktsordförande för SD i Örebro län.

Själv säger Lars Källström att anledningen till uteslutningen är en helt annan.

– Det är på grund av vår kritik av partiet och dess invandringspolitik, dess hårda linje, säger Lars Källström och berättar att SD pratar om människor som om de vore djur.

– Det är tragiskt att höra. På våra möten pratar vi politik, men det är vanligt att motståndare som väljer att lämna partiet försöker rentvå sig genom att förtala tidigare partikamrater, säger Jonas Millard.

”Fruktansvärt arg”

Beslutet att bli politisk vilde tog Källström direkt när han fick höra om uteslutningsärendet.

– Jag är så fruktansvärt arg och besviken på partiet, jag har ställt upp så mycket på det, säger han.

Men det är inte helt nya tankegångar för Lars Källström, som säger att han redan tagit kontakt med både Folkpartiet och Moderaterna.

– Jag vet att jag kommer att få sitta i karantän ett tag, man kan inte bara hoppa över.

– Men jag är nog mer åt folkpartihållet.

Tionde gången?

Inte heller för Jonas Millard kommer beskedet om Lars Källströms avhopp som en överraskning.

– Det visar bara det vi trodde, att han är illojal mot partiet och främst mot partiets väljare. Men det är nog tionde gången han säger att han ska hoppa av så vi får väl se om det blir tionde gången gillt nu, säger han.

Mer läsning

Annons