Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

2,7 kilo mat på 45 minuter

600 gram kött, tre ägg, tre omgångar bacon och ost, 600 gram potatis, grönsaker och tre stycken 33 centiliters drickor. Sveriges största hamburgar-mål som väger 2,7 kilo och finns i Karlskoga. Den som äter den på 45 minuter får ett diplom och en plats på internet.

Annons
Kurirens utsände, Ricard Harrysson försökte bli den första journalisten som klarade av att äta den 2,7 kilo tunga måltiden ”Super Atalas” på 45 minuter.

Bredvid Kungsteatern i Karlskoga har Max Papadopoulos öppnat Sveriges kanske minsta korvkiosk till ytan, men han serverar landets största hamburgare och även landets största räkmacka. Kiosken är bara 10 kvadratmeter stor och då får han trängas med underdelen av en trappa. Han själv kallar stället ett hål i väggen.

I luckan står Max Papadopoulos och skrattar.

– Jaha, det är dags att prova på en Super Atlas. Ja då gäller det att ni är hungriga.

Tidningens utsände matvrak Ricard Harryson åtog sig utmaningen att försöka äta upp måltiden. Något som endast en av nio personer klarat av. Reglerna är enkla, allt ska vara uppätet inom 45 minuter. Enkelt kan tyckas.

– Mmmm, den här var god, säger Ricard när han tar det första bettet av den enorma hamburgaren.

Allt började när Max Papadopoulos hade en hamburgerkiosk i Björklinge i Uppsala.

– Jag letade efter något nytt och då kom Atlas in genom dörren, du vet han från tv-programmet Gladiatorerna. Jag frågade om jag fick använda hans namn till en hamburgare.

Max Papadopoulos sökte i Sverige efter den största hamburgaren. Det fanns en i Södertälje som vägde 500 gram.

– Då skapade jag en hamburgermåltid och döpte den till ”Super Atlas”. Jag gjorde den mest på skoj. Måltiden väger 2,7 kilo och den består av tre 200-grammar, ägg, bacon, tre drickor och klyftpotatis.

Han trodde att han kanske skulle sälja någon ibland, men där tog han fel.

– Eftersom jag gjorde måltiden som en tävling blev den jättepopulär. Äter man den på 45 minuter så får man ett diplom och så hamnar personen på vår hemsida. Det slutade med att folk kom från grannkommuner för att prova om de orkade. Men endast en av nio klarar av testet. Rekordet ligger på 17 minuter

Hur gick det då för Ricard. Han åt och åt och mindre och mindre blev betten.

– Jag tror inte jag klarar det här, säger han efter en lång stund och ser väldigt plågad ut.

– Kom igen nu, Många journalister har skrivit om hamburgaren men ingen har klarat av att äta upp den. Ska du bli den första journalisten som får ett diplom? säger Max Papadopoulos som står bredvid.

Ricard lägger ner sista 200-gramsbiten bland klyftpotatisen och ger upp. Det som är kvar räcker gott och väl till en hel måltid.

– Det går inte, säger Ricard.

Han svär lite för sig själv och Max Papadopoulos skrattar. Titeln som första journalisten med diplom är fortfarande vakant.

Max Papadopoulos gör i ordning den jättelika hamburgaren som består av tre stycken 200-grammare.

Mer läsning

Annons