Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

51 sägs upp på Saab Bofors Dynamics

Det blir totalt 51 anställda som sägs upp efter de varsel som Saab Bofors Dynamics lade i början av mars.

Annons

RelateratTotalt varslades 70 kollektivanställda om uppsägning på grund av arbetsbrist. Det är i första hand montörer som nu får lämna företaget.

Förhandlingarna med IF Metall har alltså resulterat i en viss reducering av det ursprungliga varslet. Under tiden fram till idag har också 10-15 anställda gjort överenskommelser om individuella lösningar.

Uppsägningstiden för de som nu sägs upp ligger på mellan en och fem månader. När uppsägningarna är genomförda kommer arbetsstyrkan på kollektivsidan på Saab Bofors Dynamics att bestå av 126 anställda.

De som sägs upp kommer att få stöd för att hitta nytt jobb via omställningsförsäkringen ”Startkraft”.

På tjänstemannasidan är det fortfarande oklart hur det kommer att bli framöver. En del av varslen för snart ett år sedan har verkställts, men det utesluts inte att fler tjänstemän kan få gå.

Fler varsel

Det var i juni förra året som beskedet kom att totalt 370 tjänster skulle bort på fyra verksamhetsorter.

148 personer varslades i Karlskoga, 84 i Eskilstuna, 115 i Linköping och 23 i Göteborg. I Karlskoga slutade det med att 21 anställda sades upp, men här kan det alltså bli tal om att återuppta förhandlingar om fler.

I stort sett handlar det om personal på utvecklingssidan.Enligt Saabs verkställande direktör Åke Svensson har det varit en nödvändig omstrukturering sedan de flesta stora utvecklingsprojekten börjat bli färdiga.

Om inga nya utvecklingsbeställningar kommer in kan det bli ytterligare nedskärningar.

Mer läsning

Annons