Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

55 förlorar sin jobbnär Kitron krymper

Ytterligare 55 anställda i Karlskoga blir övertaliga, när Kitron omorganiserar och slår samman de svenska bolagen. Hur varslen kommer att fördelas mellan tjänstemän och kollektivanställda är ännu inte klart.

Annons
Ännu en kraftig neddragning drabbar Kitron i Karlskoga. Mindre än hälften av dagens 106 anställda kommer att finnas kvar efter den omorganisation som nu blivit offentlig.

I går informerades personalen hos Kitron i Karlskoga om den förestående omorganisationen, som innebär att verksamheten i Karlskoga än den gång kommer att krympa kraftigt. Enligt det pressmeddelande som gick ut på onsdagen kommer Kitron att omorganisera Sverigeverksamheten för att öka konkurrenskraften på marknaden och lönsamheten.

Mer till låglöneländer

Det innebär överföring av ännu mer tillverkning till lågkostnadsländer, och att fördelningen av produktion mellan de svenska enheterna ska vässas för att bli effektivare.

Sammanslagningen av de svenska bolagen till ett enda innebär också att all administration som lönehantering och inköp centraliseras till Jönköping.

Satsar på försvarskunder

Det är i första hand Karlskogaenheten som drabbas av omorganisationen.

Den ska i fortsättningen vara en mindre tillverkningsenhet med inriktning mot försvarskunder, samt kundcenter mot de medicinkunder som har tillverkning i någon av Kitrons lågkostnadsfabriker i Kina eller Litauen. Karlskoga kommer dock att behålla kompetens för att kunna erbjuda tekniska tjänster till kunderna.

Mer än halvering

Enligt Kitrons Sverigechef Thomas Löfgren innebär omorganisationen att Karlskogaenheten kommer att mer än halveras.

– I dag har vi 106 anställda i Karlskoga, och 55 av dessa kommer att bli övertaliga, bekräftar han.

Thomas Löfgren ser dock inte neddragningen som början till slutet för enheten i Karlskoga.

Tror på försvarsindustrin

– Vi ska fokusera på de försvarskunder vi redan har. När man tittar på hur det ser ut inför 2012 och 2013 så finns det gott hopp om att den verksamheten ska öka. Jag tror att det kommer att finnas en dynamik inom den branschen de kommande åren.

Mer läsning

Annons