Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

70-åring väcktes av tre män - ville ha bankomatkod

En 70-årig man i Karlskoga fick en obehaglig väckning under natten mot onsdagen.
Plötsligt stod tre män framför sängen och frågade om koden till hans bankomatkort. Männen fick dock aldrig någon kod och misstänks nu för hemfridsbrott.

Annons
Här väcktes mannen av tre män som ville ha koden till hans bankomatkort.

Männen frågade om koden men när de inte fick någon kod lämnade de bostade. Den 70-årige mannen uppgav för polisen att dörren hade varit olåst under natten. Men något annat än mannens bankomatkod var de inte ute efter.

- De hade inte hotat eller gjort honom illa på något sätt, utan bara frågat efter koden konstigt nog. Och de hade inte frågat efter själva bankkortet, för det hade ju mannen förvarat någon annanstans, säger Gunilla Radegård på Karlskogapolisen.

Några signalement på de tre männen har mannen ännu inte kunnat ge.

- Den här anmälan kommer gå vidare nu så vi kan träffa mannen igen så kan vi prata med honom i lugn och ro och kanske kan han ge några signalement då. Det är klart det kan vara svårt att säga exakt hur den och den såg ut efter att ha blivit väckt mitt i natten på det sättet.

Männen misstänks nu för hemfridsbrott.

- De har trätt in över gränsen och öppnat dörren till någon annans boende olovligt, så det är de misstänka för, säger Gunilla Radegård.

Mer läsning

Annons