Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

85-åring skrämde inbrottstjuvar

Ännu ett försök till stöld från en åldring har anmälts. Två okända kvinnor försökte ta sig in i en 85-årig kvinnas lägenhet, men hon skrämde iväg dem genom att trycka på trygghetslarmet.

Annons

Det var i måndags som den 85-åriga kvinnan fick sällskap av två för henne okända kvinnor i hissen när hon var på väg hem till sin lägenhet på Värmlandsvägen

Den ena av kvinnorna mer eller mindre sprang in i lägenheten när 85-åringen öppnade. Hon lyckades dock spärra ingången med sin rollator, och när hon tryckte på trygghetslarmet försvann kvinnorna.

Spärrade med rollatornDet här stöldförsöket liknar på många sätt det som samma dag hände en annan äldre kvinna på Gustavsgatan. Precis som i det fallet bad även kvinnorna i det här fallet att få låna papper och penna för att skriva ett meddelande till någon.

Om det är samma kvinnor som varit i farten i båda fallen är enligt polisens presstalesman Stig Thored oklart.

Polisen varnarDet signalement polisen fått på de två kvinnor som försökte ta sig in i lägenheten på Värmlandsvägen beskrivs som mycket vagt.

Flera liknande fall har anmälts tidigare under hösten. I tisdags gick polisen också ut med en varning till äldre Karlskogabor att inte släppa in några okända personer i bostaden.

Mer läsning

Annons