Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anton jobbade till sig encross - nu är den stulen

Under ett helt år har Anton Madsen sparat för att få pengar till en cross. Han har klippt gräs åt folk, hämtad ved och varit hundvakt bland annat. Till slut fick han ihop så pass mycket pengar så han kunde köpa sin cross.

Annons
Anton Madsen berättar om motorcykeln som någon stulit från uthuset. Han hade jobbat länge för att få ihop pengar till motorcykeln.

Men natten mot lördagen slogs hans dröm i spillror när någon var inne i familjens uthus och stal crossen.

Anton Madsen 13 år har länge velat ha en egen cross som han kunnat köra på. Så för ett år sedan började han spara för att få ihop pengar. Mamma Liselott berättar att Anton sparat allt han fått.

– Så fort han fick pengar sparade han dem. Han klippte gräset åt folk och han hjälpte oss att bära ved och sköta hundarna.

Förra sommaren hittade Anton en cross som han köpte för de sparade pengarna, en Fiddy 125 som endast var två år gammal. Han fick köra motorcykeln inom ett avspärrat område.

– Jag körde rätt så mycket med den då. Under hösten och vintern har jag reparerat och gjorde den fin för den här säsongen. 

Renoverat den

Bland annat har han bytt kåpor på hojen.

– När jag kom ut i lördags såg jag spår från uthuset och upp över slänten och jag undrade vad det var, säger Liselott Madsen.

När Anton kom ut märkte de att crossen var stulen. Den var fastkedjad i en stolpe ute i uthuset.

– Det värsta är att den inte var försäkrad. Jag trodde inte man behövde det för en mindra cross. Trodde den ingick i hemförsäkringen.

De ringde polisen som inte hade någon patrullbil att skicka ut. När de väl kom i kontakt med en polis så berättade de att de inte skulle komma ut. 

Ingen kom

– Motorcykeln kanske inte är värd så mycket, men för Anton är den värd mycket. De hade i alla fall kunnat komma hit och titta.

Stig Thored, pressansvarig på Karlskogapolisen har varit i kontakt med Liselott och Anton.

– Tyvärr är det så att vi måste prioritera. Dragmärken i en slänt ger inte oss mycket.

– Vi får hoppas att motorcykeln är registrerad och att de vet ramnumret på den.

– Då är det möjligt hitta cykeln om den dyker upp någonstans, säger han.

Motorcykeln är en Fiddy 125, svart med rosa fälgar och rosa tanklock. Sedan står det Rockstar på sidorna på cykeln.

Mer läsning

Annons