Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brand i ridskolestall kan ha varit anlagd

(UPPDATERAD 16:44) Åtta hästar innebrändes när ett stall tillhörande Karlskogas ridklubb i Botorp under lördagsmorgonen brann ner till grunden.

Annons
Botorps ridskola brann ner till grunden.

Det var vid halv femtiden på lördagsmorgonen som larmet inkom till SOS alarm om att stallet stod i lågor. En av ridskolans äldre och mindre stallbyggnader brann. I denna fanns plats för åtta privatägda hästar. 

Maria Gunnarsson, webbredaktör på Nerikes Allehanda, var en av de första på plats på morgonen vid branden.

- Det var en granne som larmade om branden. Jag åkte dit för att se om jag kunde hjälpa till men då var branden redan fullt utvecklad, säger hon.

Stallet var övertänt

När räddningstjänsten kom till platsen var stallet redan övertänt och man fick i stället koncentrera sig på att skydda närliggande byggnader.

- Ridhuset låg max sju meter ifrån stallet, så vi kylde med vatten för att branden inte skulle sprida sig dit, berättar Insatsledaren Lars Eliasson på Bergslagens räddningstjänst.

I stallet, som brann ned till grunden, fanns åtta hästar och räddningstjänsten hade ingen möjlighet att få ut några djur därifrån. Samtliga hästar dog.

Började i norra delen

Branden verkar enligt räddningstjänsten ha börjat i stallets norra del. Polisen spärrade under morgonen av området och genomförde en teknisk undersökning. Vad som framkom av denna finns inga uppgifter om. Det finns enligt uppgifter till NA misstankar om att branden var anlagd - i området har man kunnat se fotspår i snön. Detta har dock inte bekräftats av polisen. Tills vidare rubricerar polisen dock händelsen som mordbrand.

Branden orsakade stor uppståndelse bland hästägarna och andra vid ridskolan. Karlskoga kommuns POSAM-grupp har därför arbetat med att stödja de drabbade.

Mer läsning

Annons