Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brottsmisstänkt anställdesi vården - ett tjänstefel?

Socialstyrelsen kommer att göra en inspektion i Karlskoga med anledning av att tre chefer inom socialförvaltningen anmälts för tjänstefel.

Annons

Cheferna har anmälts av en privatperson, som anser att de är ansvariga för att en person anställts på ett äldreboende trots att vederbörande kan ha gjort sig skyldig till olämpliga sexuella handlingar på sina arbetsplatser.

”Vill titta på rutiner”

Mannen är är polisanmäld för sexuellt ofredande mot en äldre synskadad man på ett kommunalt boende. Han är nu avstängd från sin tjänst i väntan på att polisutredningen ska bli klar.

– Vi behöver prata med en del personer och titta på vilka rutiner kommunen har i samband med anställningar, säger Soile Ahlqvist på Socialstyrelsen Region Mitt.

Hur man går vidare

– Vi kommer också att besöka det äldreboende det handlar om och prata med personal på boendet.

– Vi vill titta både på vilket kvalitetsarbete som görs på det övergripande planet, hur man arbetar med kompetensutveckling och hur man går vidare efter den nu aktuella händelsen och vilken lärdom man dragit av det som inträffat, säger Soile Ahlqvist.Socialstyrelsens inspektion kommer att ske under första delen av maj.

Under utredningen har mannen även blivit misstänkt för barnpornografibrott. Polisutredningen är ännu inte slutförd.

Mer läsning

Annons