Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Delade ut åtta knivhugg - duo åtalas för mord 

En man knivmördades med åtta hugg i kroppen utanför en nattklubb mitt i centrala Karlskoga. Nu åtalas två män, 23 och 22 år gamla, misstänka för mordet den 1 juni.

Annons
Platsen där den unge mannen höggs till döds.

Det var strax efter klockan 02.00 den 1 juni som en 23-årig man hittades knivmördad i närheten av en krog i Karlskoga. Drygt 20 minuter senare greps en 23-årig man misstänkt för dådet. Mannen var knivskuren och fick föras till USÖ för vård. Ytterligare en man greps dagen efter misstänkt för delaktighet i brottet.

De båda männen häktades den 4 juni, 23-åringen misstänkt för mord och 22-åringen för medhjälp till mord. 23-åringens häktningsförhandling hölls i en improviserad tingssal på USÖ då han vid tidpunkten vårdades för sina skador.

Nu åtalas båda männen för mord i första hand. I åtalet skriver åklagare Karl-Erik Antonsson att männen tillsammans och i samförstånd har berövat den 23-årige mannens liv genom att med kniv hugga eller sticka honom på åtta olika ställen, bland annat i hjärtat. Något som orsakade dödlig inre och yttre blödning, skriver åklagaren. I andra hand yrkar åklagaren på att 22-åringen ska åtalas för grov misshandel, synnerligen grovt brott eller vållande till annans död.

I åklagarens bevisning finns flera vittnesförhör från personer som var på nattklubben under kvällen och som styrker att mordet varit planerat. Det finns också vittnesförhör som styrker att 22-åringen  några dagar före dådet uttalat att han tyckte illa om 23-åringen och att han skulle "plocka honom". Drygt fyra dagar före dådet köpte 22-åringen tre knivar från ett företag som säljer fiske- och fritidsutrustning.

Enligt åklagaren var det 22-åringen som tillhandahöll kniven som användes vid gärningen och sedan påverkade 23-åringen om var och när dådet skulle ske, samt höll vakt.

22-åringen har nekat till brott medan 23-åringen säger sig sakna minne av händelsen.

En av de misstänkta mördarna häktades på USÖ efter att han själv blivit knivskuren.

Mer läsning

Annons