Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Döms för knivmord i Karlskoga

De två männen som friades i tingsrätten fälls nu av hovrätten.

Annons
Platsen där den unge mannen höggs till döds.

Dna och blod på mordkniven räckte inte som bevisning enligt Örebro tingsrätt. Men hovrätten gör en annan bedömning och fäller de två männen som åtalades för knivmordet i Karlskoga.

Göta hovrätt meddelade i dag att de dömer en 24-årig man för mord och en 23-åring för grovt vållande till annans död.

Det var den 1 juni förra året som en 23-årig man hittades knivmördad utanför en nattklubb på Värmlandsvägen i Karlskoga. Två män, 23 och 24 år gamla, åtalades sedan misstänkta för mordet.

Örebro tingsrätt friade båda männen – trots att det fanns dna och blod från 24-åringen och offret på den kniv som påstås ha använts. 23-åringen åtalades i egenskap av medgärningsman för att han tillhandahöll kniven och sedan ha påverkade 23-åringen om var och när dådet skulle ske, samt höll vakt.

Men enligt tingsrätten gick det inte att utesluta att det fanns en alternativ gärningsman då två av varandra oberoende vittnen lämnat uppgifter om det.

Efter att domen överklagats avslutades förhandlingarna i Göta hovrätt den 17 mars.

I dag meddelade hovrätten att de gör en annan bedömning än Örebro tingsrätt och fäller männen. 24-åringen får 15 års fängelse för mord medan 23-åringen döms till tre års fängelse för grovt vållande till annans död och medhjälp till grov misshandel.

Enligt hovrätten finns det inget i utredningen som ger stöd för att någon annan person skulle varit inblandad. Domstolen skriver att det sammantaget är bevisat att det var 24-åringen som delade ut de dödande knivhuggen, totalt åtta stycken.

Männen ska också betala skadestånd på sammanlagt 100 000 kronor till offrets anhöriga.

Mer läsning

Annons