Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ficktjuvar med karta lurade äldre par

Ett par i Karlskoga uppger att de under onsdagskvällen föll offer för ficktjuvar sedan de tagit ut pengar ur en bankomat.

Annons
Arkivfoto

Klockan var strax efter sju på kvällen och en äldre dam var i färd med att ta ut pengar ur Swedbanks automat i Karlskoga centrum. Hon noterade hur två personer satt på en bänk intill automaten och kollade på en karta. När hon och maken sedan var på väg hem kom en man och en kvinna fram till dem med en karta och ville veta vägen till busstationen.

- Förmodligen har de iakttagit paret när de tagit ut pengar, sedan följer de efter. Kartan är ett klassiskt ficktjuvsknep. Just den här kartan var inte ens över Karlskoga utan över Västkusten, säger polisens vakthavande befäl Anders Wallin.

Duon med kartan förstod varken svenska eller engelska och kvinnan kunde inte hjälpa dem. När hon kom hem upptäckte hon att det saknades 500 kronor och ett uttagskvitto.

De misstänkta ficktjuvarna ska vara i åldern 45 till 50 år gamla. Mannen var ganska kort, 165 till 170 centimeter, bar en mörk kavaj och hade tunt mörkt hår. Kvinnan är cirka 160 centimeter lång och hade dåliga tänder.

Mer läsning

Annons