Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försiktig optimismefter ny Kitronorder

Kitron i Karlskoga har fått ännu en stor order inom försvarssegmentet. Det bäddar för försiktig optimism när det gäller företagets framtid här.

Annons

– Det är väldigt positivt med denna order och vi ser en hög aktivitet hos såväl BAE Systems Bofors som hos Saab Dynamics i Karlskoga och det gynnar oss, säger Kitrons koncernchef Jörgen Bredesen på telefon från Norge.

Befäster

Det han syftar på med hög aktivitet är det faktum att Kitron i slutet av september fick en order på drygt 30 miljoner på komplicerade styranordningar till BAE:s mobila artillerisystem Archer. Systemet ska levereras till såväl den svenska som den norska försvarsmakten.

Den här gången gäller det komplicerade styrsystem till Dynamics missilprogram, en order som är värd i det närmaste 40 miljoner kronor.

Det innebär två order på kort tid på totalt 70 miljoner vilket befäster Kitrons position som en viktig underleverantör till försvarsindustrin.

– Det sätter vi pris på, förklarar Bredesen.

Mer än nog

Den senaste ordern liksom den för en dryg vecka sedan innebär leveranser under 2011 och 2012 och betyder enligt Kitrons koncernchef inget för bemanningen i Karlskoga.

– Vi är i nuläget mer än nog med personal i Karlskoga, säger han.

Det andra stora segmentet i Karlskoga är medicinsk utrustning och även där ser Jörgen Bredesen en stabil utveckling. Det gör att han ser med försiktig optimism på framtiden. Det går mot ett långt bättre andra halvår 2010 än det första.

Inte nöjda

– Vi har som bekant haft ett turbulent första halvår, men läget har förbättrats avsevärt under andra halvåret. Fortfarande är vi dock inte nöjda med lönsamheten i Karlskoga. Ju mer det fyller på desto lättare blir det förstås ändå att nå målen, konstaterar han.

Mer läsning

Annons