Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Funkisvilla i Karlskoga totalförstördes i brand

(UPPDATERAD 19.51) Brandmän från tre stationer bekämpade under stora delar av söndagseftermiddagen en brand i en funkisvilla i Karlskoga.

Annons

Branden larmades in klockan 13.15. Den började i ett rum på övervåningen i tvåvåningshuset, som bebos av en familj, på Talmansgatan. Familjen var hemma, men lyckades ta sig ur huset, och ingen skadades.

- Övervåningen är ordentligt brandskadad, och huset som sådant är totalförstört av röken. Släckningsarbetet har skett dels inifrån, med hjälp av rökdykare, dels utifrån med vattning, säger Tomas Carlsén, insatsledare vid Bergslagens räddningstjänst.

Stora resurser

Stora resurser prioriterades för att släcka villabranden - 20 brandmän från totalt tre stationer var på plats. Vad som orsakat branden är ännu okänt. Vid 15.30-tiden började man att klippa upp taket för att komma åt glödhärdarna, men först vid 17-tiden fick man elden under kontroll.

- Nu har vi dragit ned på bemanningen och har tre brandmän på plats för att bevaka huset och släcka eventuella glödhärdar som uppstår i takets sågspånsbotten. Samtidigt arbetar personal med luftrenare och försöker även att få ut så mycket vatten som möjligt ur huset, säger Tomas Carlsén till NA vid 19.30-tiden.

Polisen beslutade på söndagseftermiddagen att spärra av platsen för att kunna genomföra en teknisk undersökning av villan.

- Den kommer att genomföras tidigast under måndag morgon, säger Örebropolisens vakthavande befäl Jens Heide. 

Mer läsning

Annons