Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra döda i singelolycka

Föraren tappade kontrollen över den stulna bilen och kraschade in i ett träd. Fyra personer omkom i kraschen.
- Bilen hade extremt hög fart och blev snabbt övertänd, säger Anders Wallin.  

Annons
Fyra personer omkom natten till måndag i en trafikolycka längs riksväg 205.

Runt halv tretiden natten till måndag åkte den stulna sportbilen, en Toyota supra, av länsväg 205 och in i ett träd två kilometer söder om Karlskoga. Vid kraschen började bilen brinna.

Mötte polispatrullBilen färdades i riktning mot Karlskoga från Degerfors. Strax före kraschen mötte en polispatrull bilen.

- Den kom i extremt hög hastighet. Patrullen vände och åkte efter men såg inte ens bakljusen på bilen. Men när de har åkt en bit ser de att det brinner för fullt längs med vägkanten, säger Anders Wallin, vakthavande befäl på Örebropolisen.

Försökte släcka

Polispatrullen försökte släcka branden, men bilen var övertänd. Fyra personer färdades i bilen, och alla omkom.

- Vi har ingen aning om vilka de kan vara, det finns ingen möjlighet i världen att identifiera dem, säger Anders Wallin.

Ägaren var utomlands

Polisen kom på söndagen i kontakt med bilens ägare som befann sig utomlands. Han berättade att han parkerat bilen på sitt jobb i Karlskoga.

- Det har varit ett inbrott på arbetsplatsen där också nycklarna till bilen fanns. Vi utgår från att det är någon som har stulit den för att åka ut och lattja, säger Anders Wallin.

Rättsmedicinsk obduktion

Polisen har under dagen varit i kontakt med människor som misstänker att deras anhöriga nu är döda.

- Tyvärr kan vi varken bekräfta eller dementera någonting. Det måste göras en rättsmedicinsk obduktion för att säkerställa de omkomnas identitet. Det kan ta flera dagar, antagligen måste man ta dna-prov, säger Anders Wallin.

Krisgrupp startas

På måndagskvällen hade polisen en lista på fyra män från Karlskogatrakten som anmälts som saknade. De fyra männen känner varandra.

- Arbetshypotesen just nu är att de var i bilen, men vi vet absolut inte säkert. Vi har inte fått tag i någon av dem, och har lagt upp anmälan om försvunna personer, säger Peter Persson, vakthavande befäl på Örebropolisen.

Hur gamla är männen?

- Det kan jag inte berätta, men de är inte pensionärer.

En Posom-grupp, en krisgrupp med kyrkan, socialförvaltningen och sjukvården, har startats. I Söderkyrkan i Karlskoga kan oroliga och anhöriga få hjälp.

Vet du något om olyckan? Hör av dig till Polisen i Örebro eller till [email protected]

Mer läsning

Annons