Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grov rattfylla bakom vansinnesfärden

En 44-årig man misstänks för grovt rattfylleri, grov vårdslöshet i trafik och grov olovlig körning i samband med vansinneskörningen på Noravägen i Karlskoga som slutade i en våldsam krasch in i en villatrapp.

Annons

Det var vid 12.30-tiden på annandagen som polis- och räddningstjänst larmades om olyckan på Noravägen i Karlskoga. Enligt vittnen hade bilen setts köra i omkring hundra kilometer i timmen på vägen som är en 50-sträcka innan den brakade in i villatrappen.

Mannen tros, förutom att ha kört rattfull, även varit drogpåverkad. Polisen kan inte lämna någon officiell uppgift om promillehalten i blodet, men misstänker grovt rattfylleri på grund av rådande omständigheter.

- Vi har inte någon sådan med anledning av att han var så skadad, men jag vet att promillehalten var ganska hög. Men det finns flera orsaker till grovt rattfylleri om man till exempel har kört så att det finns fara för andra människor. Men i det här fallet är vi tämligen säkra på att promillehalten överstiger 1,0, säger Örebropolisens vakthavande befäl Henrik Dahlström.

Han är sedan tidigare känd av polisen vid flera tillfällen.

- Han har vid upprepade tillfällen kört fordon utan behörighet, därför är han misstänkt för grov olovlig körning. Och det finns uppgifter om framfarten på fordonet som gör att vi rubricerar det som grov vårdslöshet i trafik.

Den 44-årige mannen har inte kunnat höras ännu då han fördes till Karlskoga lasarett för vård.

- Som jag har förstått det var han ganska illa skadad. Efter det ska han höras utifrån brotten han misstänks för, säger Henrik Dahlström.

Mer läsning

Annons