Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hotades med hängsnara

En 45-åring misstänks för allvarliga hot mot anställda på socialförvaltningen i Karlskoga.

Annons

I ett telefonsamtal ska han ha meddelat en tjänsteman att denne skulle få veta att han lever och bli misshandlad så att han hamnade på sjukhusets intensivvård. I förvaltningens brevlåda misstänks mannen ha lagt ett kort med en hängsnara och texten ”radikala problem kräver radikala lösningar” och ett annat kort med texten ”ett ljus är tänt för dig”.

En månad

Hoten har enligt stämningsansökan, till Örebro tingsrätt, pågått en dryg månad.

Mannen var arg på ett yttrande som tjänstemannen skrivit i en social utredning. 45-åringen ska i ett telefonsamtal ha krävt att tjänstemannen inom ett dygn skulle göra en skriftlig dementi av det som fanns med i yttrandet. Annars skulle det börja hända saker. I samtal till förvaltningen misstänks mannen också ha sagt att han vet var tjänstemannen bor och att han för egen del inte bryr sig om vad som händer.

Slängde ett bord

Vid ett personligt besök anklagas han för att ha slängt ett bord mot ett rum med glasruta. I rummet satt bland andra den som hotades med våld och som även vid det här tillfället ska ha hotats med misshandel om han inte ändrade sitt yttrande.

Vid samma tillfälle ska den misstänkte ha kommit med muntliga hot också till två andra tjänstemän.

En av dem har vid fyra tillfällen fått sms med hotfullt innehåll som 45-åringen också åtalas för.

Han anklagas dessutom för att ha skickat ett vykort med ett riktat vapen och haft med sig en kniv och en sax vid förvaltningens lokaler.

Mannen har delvis medgett det han åtalas för.

Vid rättegången hålls förhör med de tjänstemän som anmält hoten. Det blir också vittnesförhör med en anställd som svarade i telefonen när hot ringts in.

Mer läsning

Annons