Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knivbeväpnad rånare anhölls

En knivbeväpnad man rånade Shellmacken vid Örebrovägen vid halvåttatiden på fredagsmorgonen. En 21-årig man har gripits och anhållits misstänkt för rånet. Även delar av rånbytet har återfunnits.

Annons

Den knivbeväpnade mannen kom in på macken, fortsatte in bakom disken och hotade den ensamma kassörskan med kniv och tvingade till sig pengar. Sedan försvann han till fots.

Kassörskan blev chockad och fick senare hjälp av en krishanteringsgrupp, men fick inga fysiska skador.

Hade tappat pengarEftersom rånaren försvann till fots fick en polishund snabbt upp spåret efter honom, och kunde hitta så väl pengar som mannen kastat eller tappat efter vägen som slutligen den misstänkte, som anträffades i en fastighet i Sandvikenområdet.

Den misstänkte mannen är född 1989 och bosatt på annan ort. Om han har kopplingar till Karlskoga ville närpolisens presstalesman Stig Thored i går inte uttala sig om.

Misstänkt för grovt rånEnligt uppgift ska mannen ha tvingat till sig mellan 3 500 och 4 000 kronor inne på bensinmacken, uppgifter som polisen inte vill kommentera.

Det var på fredagseftermiddagen också oklart om hela rånbytet eller bara delar av det kommit till rätta.

Den misstänkte 21-åringen greps och anhölls misstänkt för grovt rån. Beslut om han ska begäras häktad har ännu inte fattats.

När rånet skedde fanns det kunder på bensinstationen som såg det som hände. Rånaren har troligen även fastnat på övervakningsbilder.

Mer läsning

Annons