Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knivmördades - inför ögonen på sonen

46-åringen misstänks ha gått till attack och knivskurit den 39-åriga kvinnan till döds med flera hugg i halsen -  inför ögonen på hennes minderårige son. I dag åtalas 46-åringen misstänkt för det brutala mordet i Karlskoga.

Annons

Det var under eftermiddagen den 5 september som polisen larmades till en lägenhet i Karlskoga. En 39-årig kvinna hittades då svårt knivskadad i lägenheten och avled samma dag efter att ha förts till USÖ.

En 46-årig man greps på platsen misstänkt för mordet. Han åtalas nu misstänkt för mordet som enligt åklagare Christine Chi gick mordet till så här:

Mannen ska ha sökt upp kvinnan som befann sig i sin lägenhet tillsammans med sin son och deras hund. I trapphuset gick han sedan till attack mot kvinnan med en kökskniv och skar henne i halsen samt delade ut knivhugg i rygg, buk och ansikte. Samtidigt befann sig kvinnans minderårige son på platsen och bevittnade hela händelsen, enligt åklagaren.

46-åringen och kvinnan har tidigare haft en relation. Men mannen hade svårt att acceptera att förhållandet tog slut. I åklagarens bevisning finns flera personer som ska kunna styrka den uppgiften. Bara några dagar före knivdådet ska 46-åringen ha hotat med att skära halsen av kvinnan.

- De har haft en relation och det är svartsjuka, som jag bedömer det, som ligger bakom det här, säger åklagare Christine Chi.

Han åtalas också för djurplågeri och skadegörelse. I samband med knivdådet ska 46-åringen ha knivskurit kvinnans hund i lägenheten.

Mannen har nekat till brott. Han är tidigare dömd till fängelse i fyra månader för misshandel av en annan kvinna. Även den gången var det ett svartsjukegräl som urartade.

Rättegången mot mannen väntas starta på onsdag nästa vecka och pågå under tre dagar.

Mer läsning

Annons