Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunalråd besviken på Yrkeshögskolan

– Vi borde fått veta det här redan förra året.
Kommunalrådet Sven-Olov Axelsson är besviken på hur Yrkeshögskolan skött informationen om att skolan har en elev som är nazist.

Annons
Kommunalrådet Sven-Olov Axelsson (till höger) är besviken på hur Yrkeshögskolan skött informationen om att skolan har en elev (Patrik Fridén, till vänster) som är nazist.

Redan i augusti fick Yrkeshögskolans ledning veta att en av eleverna på explosivämnestekniska programmet var nazist. Det var andra elever som genom de sociala medierna fått veta att deras klasskamrat Patrik Fridén var aktiv i Svenskarnas parti.

– Några veckor in på terminen fick utbildningsledaren kunskap om det här och informerade mig, berättade Jan Strid, då rektor för Vuxnas lärande i Karlskoga och nu tillförordnad gymnasiechef, vid torsdagens presskonferens i Karlskoga.

Ganska snart fick styrgruppen för utbildningen informationen. Men informationen nådde aldrig gymnasienämnden.

– Det var inte förrän nu i veckan genom medierna som jag fick veta att vi hade en nazist på skolan, säger Helena Frisk (S), gymnasienämndens ordförande.

Både hon och kommunalrådet Sven-Olov Axelsson (S) är besvikna över att skolledningen inte informerade politikerna redan förra året.

– Det borde självklart ha nått fram till i första hand gymnasienämnden, men även kommunledningen, säger Sven-Olov Axelsson. Det här en brist i kommunikation som jag kommer att ta upp med skolan.

– Sånt här är inte roligt att få veta sist av alla, konstaterar han.

Mer läsning

Annons