Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man anmäler: Granne stal katt - vägrar öppna

En man i Karlskoga har anmält att hans katt har försvunnit - och att det är grannen som har stulit den. Katten jamar, men grannen vägrar öppna.
- Han är helt säker på att grannen har tagit katten, säger Gunilla Radegård på polisen i Karlskoga. 

Annons
Obs, bilden på katten är tagen i ett annat sammanhang, och inte den som anmälts stulen.

Kattägaren anmälde under onsdagen att hans misse hade försvunnit från lägenheten i Karlskoga. Han ska dessutom vara övertygad om att det är grannen som har tagit katten. 

- Mannen hade släppt ut katten tidigt under dagen och sen har katten inte kommit hem. Hans granne hade också visat intresse för katten tidigare, säger Gunilla Radegård.

Enligt polisanmälan har mannen hört hur katten jamar inne hos grannen som han dessutom vet inte äger någon katt sedan tidigare. Men när han ringer på dörren hos grannen vägrar han öppna.

- Karln som bor där har dragit ner alla persienner. Han är helt säker på att grannen är där inne men vägrar öppna. Och katten vill väl ut, säger Gunilla Radegård.

Enligt Marianne Alexandersson, förundersökningsledare på polisen i Karlskoga, kan händelsen komma att rubriceras som stöld.

- Jag ska ta och prata med kattägaren först för att få lite mer omständigheter och höra vad han har att berätta. Men självklart ska vi försöka lösa det här. I värsta fall får vi väl åka upp till grannen. Och visst kan det röra sig om en stöld till slut, säger hon. 

Mer läsning

Annons