Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man hotade slå sönderknäskålar – för medicin

Göta hovrätt sänkte straffet från ett år och två månader till ett år jämnt för en 44-årig man från Karlskoga som dömts för rån och ringa narkotikabrott.

Annons

44-åringen dömdes den 17 februari av Örebro tingsrätt till fängelse ett år och två månader för rån och narkotikabrott. Mannen överklagade domen och yrkade att hovrätten skulle döma honom för olaga hot och stöld i stället för rån, och sätta ned fängelsestraffet. 

Behöll rånrubricering

Hovrätten ansåg dock att det var ett rån mannen gjort sig skyldig till, när han tagit strupgrepp på en annan man, tryckt upp honom mot en vägg och slagit med en spiskrok cirka 50 centimeter från mannens huvud, samtidigt som han uppmanat honom att ta fram det han hade i fickorna.

Hotade krossa knäskålar

Mannen hade tagit upp en mp3-spelare och en mobiltelefon, men fått tillbaka mobilen. 44-åringen hotade mannen med att slå sönder hans knäskålar om han inte inom en vecka betalade tillbaka medicin som 44-åringen ansåg att han stulit.

Hade framställt cannabis

Hovrätten ansåg också att 44-åringen inte skulle dömas för narkotikabrott av normalgraden, vilket tingsrätten dömt för, utan endast för ringa narkotikabrott. Mannen hade visserligen själv framställt 10,8 gram cannabis men hovrätten ansåg att mängden var så liten att den varit avsedd endast för eget bruk.

Mer läsning

Annons