Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många års fängelse för grovt narkotikabrott

De två Karlskogabor, 35 och 45 år gamla, som stått åtalade vid Linköpings tingsrätt för grovt narkotikabrott fick under gårdagen sin dom som landade på fyra respektive fyra och ett halvt års fängelse.

Annons

Den stora narkotikahärvan i Linköping har nått sitt slut och under gårdagen fick samtliga fem involverade sina domar, vilket resulterade i fängelsestraff mellan åtta och fyra år.

Två av de inblandade kommer från Karlskoga och det var när de skulle frakta hem närmre ett kilo amfetamin för vidaredistribution i Värmland som polisen efter en längre tids spaning kunde gripa dem. Paret stoppades när de var på väg hem från Linköping i Motala.

Vapenbrott

35-åringen dömdes även för att olovligen ha haft en pistol av märket Zastava med tillhörande magasin och patroner, vilket resulterade i fängelsestraff i sex år och sex månader.

Han dömdes för vapenbrott, trots att han hela tiden sagt att han inte visste att han hade en pistol i garderoben i det egna hemmet. Tingsrätten fann det dock osannolikt att någon utan 35-åringens vetskap skulle ha lagt pistolen i hans garderob, varför han döms för vapenbrott av ”normalgrad”.

Långa fängelsestraff

De tre Linköpingsborna fick samtliga längre påföljder, i form av fängelse sex år och sex månader, sju år samt åtta år.

Den som fick längst fängelsestraff, åtta år, var en 36-årig man som stått åtalad för grovt narkotikabrott, grov narkotikasmuggling, vapenbrott samt dopningsbrott.

Det var de tre Linköpingsborna som smugglade hem amfetaminoljan från Holland, som sedan ”förädlades” till amfetaminpulver.

Mer läsning

Annons