Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misshandlade krogvakt – döms till fängelse

En man i 30-årsåldern dömdes på torsdagen i tingsrätten till åtta månaders fängelse efter att ha slagit och sparkat en krogvakt i huvudet. Vakten skadades så illa att han blev medvetslös.

Annons

Det var den 24:e maj som misshandeln skedde. 30-åringen tillbringade kvällen på krogen tillsammans med en vän. Enligt vittnen ska 30-åringen ha varit berusad och dansat in i husbandet som spelade för kvällen. Vakten försöker då avvisa männen från krogen men attackeras i entrén av 30-åringen med flera slag och en spark i huvudet som gjort honom medvetslös. Misshandeln avbryts först efter att ett vittne lösgjort 30-åringen från vakten.

Eftersom vakten saknar minnesbilder från tillfället har tingsrätten i stället lagt vikt vid de vittnesuppgifter som framkommit. Rätten menar att samtliga tre vittnen gjort ett trovärdigt intryck. Rätten menar också att det inte finns grund för att vittnena ska ha misstagit 30-åringen för dennes vän sedan ett vittne själv avbrutit misshandeln.

30-åringen, som är tjeckisk medborgare, var ursprungligen åtalad för grov misshandel, men döms alltså för misshandel. Åklagaren yrkade också på att mannen efter avtjänat straff ska utvisas. Tingsrätten ogillar dock yrkandet om utvisning då de tagit hänsyn till att mannen tidigare är ostraffad både i hemlandet och i Sverige, och för det faktum att han har familj i Sverige.

Mer läsning

Annons