Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mobiltjuv kröp ur sinjacka och kunde fly

Tjuven hade plockat ihop ett antal mobiltelefoner i Elgigantens butik på Skolgärdet. Han blev sedd och stoppad av butikspersonal, men försöket att hålla kvar honom misslyckades.

Annons

Mannen krånglade sig ur sin jacka och försvann bararmad. Kvar förutom jacken blev dock även den specialpreparerade kassen mannen hade fyllt i butiken.

– Jag vet inte hur många stölder och stöldförsök vi utsatts för, sade butikschefen Tomas Olsson medan han väntade på den polispatrull som var ute och letade efter den jacklöse tjuven.

Spaningarna gav inget resultat, tjuven hade hunnit sätta sig i säkerhet, och de stulna mobilerna blev alltså kvar i butiken vid den dramatiska flykt.

Kompisar kvar

Kvar i butiken blev även tjuvens kompisar, som dock inte kunde bindas vid något stöldförsök och naturligtvis heller inte visste något om den försvunne.

Enligt Tomas Olsson är butiken hårt drabbad av stölder.

– Det finns folk som inte gör annat än åker omkring och stjäl elektronikprylar, sade han.

Enligt vakthavande hos polisen i Örebro är tillvägagångssättet som tjuven hade hos Elgiganten mycket vanligt. Tjuven eller tjuvarna använder sig av påsar som preparerats så att larmet inte ska utlösas när de lämnar butiken.

Samma tillvägagångssätt används ofta vid klädstölder, säger vakthavande.

Mer läsning

Annons