Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NA-tv: Död person hittad - polisen misstänker mord

En död man hittades i en lägenhet i Karlskoga under tisdagen. Polisen misstänker att det kan röra sig om ett mord.

Annons

Det var strax efter klockan 10 på förmiddagen som polisen larmades om att en död man hittats i en lägenhet i närheten av lasarettet. När patruller kom till platsen visade det sig att det fanns tecken på att personen kan ha blivit mördad. En stund senare inleddes en förundersökning om mord alternativt dråp.

Vad är det som gör att ni misstänker brott?– Det polisen såg när man kom till platsen. Nu går arbetet ut på att kartlägga om det har begåtts ett brott eller inte. Kriminaltekniker ska säkra de spår och bevis som kan finnas, säger Mats Nylén, kommunikationschef vid polisen i Örebro.

Enligt Karlskoga tidning är den avlidne en 53-årig man, men Mats Nylén är förtegen om händelsen och ville inte ge några detaljer om den avlidnes ålder, kön eller vilken koppling personen har till fastigheten. Samma sak gäller hur polisen fick larmet.

Nylén meddelade på kvällen att han ska stämma av med de utredningsansvariga under onsdagen innan han går ut med fler detaljer om händelsen.

På tisdagskvällen kväll fanns inte heller några uppgifter någon eventuell gärningsman.

Polisen genomförde en teknisk undersökning av fastigheten under tisdagen och vid 16-tiden hämtades kroppen från lägenheten. Man har också knackat dörr i området för att se om någon gjort några iakttagelser. Den tekniska undersökningen kommer att fortsätta under onsdagen.

Mer läsning