Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nattarbetare tog sig ur brinnande fabrik

(UPPDATERAD 07:28) En industribyggnad tillhörande företaget Jihå plast på Häsängsvägen i Karlskoga började under torsdagsmorgonen att brinna. Fem nattarbetare räddade sig ut ur byggnaden.

Annons

- Just nu kan vi inte säga att vi har fullständig kontroll, men vi har släckt initialbranden som var i en plastmaskin. Men branden har spridit sig till en silo där väggarna brinner. Vi vet inte var den har spridit sig i väggarna och jobbar med att riva bort plåten. Det ser betydligt bättre ut än det gjorde tidigare i alla fall, berättar Larz Eidwall, pressansvarig på Bergslagens räddningstjänst, vid 07.20-tiden.

Cirka 20 brandmän från tre olika stationer bekämpar elden. Klockan var 05.15 när SOS alarm larmades. Då var branden redan fullt utvecklad.

- I början var den mycket kraftfull. Vi såg röken redan från stationen när vi åkte därifrån, berättar Larz Eidwall.

Inga människor ska ha skadats i branden. Silon som brinner innehåller råmaterialet för plastproduktionen, men enligt Larz Eidwall ska det inte vara någon risk att giftiga gaser bildas.

- Nej, den risken är helt borta nu, säger han.

De fem arbetare som befann sig i lokalerna klarade sig i stort sett oskadda.

- De har dragit i sig lite rök och de ska få syrgas i förebyggande syfte, men annars var de oskadda, säger polisens vakthavande befäl Anders Wallin.

Det är i nuläget oklart hur branden har uppstått. För nio år sedan ödelade en storbrand samma företag.

Vet du mer? Har du bilder? Skicka SMS/MMS till 72019 eller mejla [email protected]

Mer läsning

Annons