Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PartnerTech fick riksdagsbesök

Den 22 augusti tillträde PartnerTechs nya vd, Martin Valfridsson. På fredagen fick företaget besök av två riksdagsledamöter som är ute på jobbturné.

Annons
Nya vd:n, Martin Valfridsson, i förgrunden. Lotta Olsson, Peter Engberg och Lotta Finstorp diskuterar PartnerTechs verksamhet.

Valfridsson kommer senast från Morphic Technologies där han också var vd. Tidigare har han även hunnit med bland annat ABB och Ericsson och då mycket med internationella kontakter så som Japan och USA. Framtiden för PartnerTech ser han ljust på.

– Vi har en god orderingång och vi har i och med det gått upp i personalstyrka. Nu gäller det att hålla i gång verksamheten och leverera ut effektivt från denna orderbok, säger Valfridsson.

Han känner sig taggad för framtiden och vill nu få Karlskogaverksamheten att hålla i och växa ännu mer. I grunden är Valfridsson ingenjör och ekonom och han är uppvuxen i Karlskoga.

– Det känns bra att vara här i Karlskoga och arbeta, att vara med och utveckla. Det är en intressant mix här eftersom vi har kunder inom såväl civil- som försvarsindustrin.

Besök från riksdagen

På fredagen hade PartnerTech besök av två moderata riksdagsledamöter. Lotta Olsson från Örebro och Lotta Finstorp från Södermanland. Tanken med besöket är att titta närmare på hur jobben kan bli fler. Duon gör en turné i både Örebroregionen och i Södermanland. Hittills har man besökt ett 15-tal företag av blandad kompott.

– Vi har besökt allt från stora järnverk till småfirmor, säger Olsson.

Meningen är att identifiera problemställningar hos företagen eftersom det är dessa som skapar arbeten och inte riksdagen.

– På PartnerTech kämpar vi till exempel med att få in unga och tjejer i verksamheten. I dag är vi cirka 30 procent kvinnor. Vi gick igenom en pärs 09/10 men överlevde. Nu när efterfrågan ökar är det svårt att få tag på kompetent personal, säger Peter Engberg, säljare för större kunder.

Företaget skulle gärna se en satsning där möjligheten att ta in fler praktikanter skulle bli enklare. I dag krävs det en hel del engagemang och handledare för att kunna möjliggöra det.

– Om vi skulle få stöd och hjälp för att ta emot praktikanter skulle vi sedan kunna handplocka dem som passar. Vi behöver få in unga som har baskunskaperna, som till exempel att kunna läsa en ritning. I dag är mycket datastyrt och de får gärna ha gått ett tekniskt program på gymnasiet, säger Engberg.

Mer samarbete med skolanEngberg anser att man måste arbeta mer gemensamt med skolan, att de unga kan komma in tidigt i företaget för att sedan utvecklas.

– De ska kunna göra en resa inom företaget, men de måste ha en bra bas, säger Engberg.

– Det är bland annat därför vi är här, för att stämma av med företagen vad som skapar arbetstillfällen. Det är de mindre företagen som växer och skapar arbeten. Vi samlar in tips från dem om hur man skapar en bra företagskultur, säger Olsson.

I vårt område har jobbturnén även hunnit med att besöka Järnverket i Degerfors.

– Vi har valt lite olika profiler där alla står för en framgångsrik nisch. Det är basindustrin som ger god ekonomi och som hjälpt oss genom tuffa tider, avslutar Olsson.

Mer läsning

Annons