Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen sköt mot män på motorcykel

En mc-förare som skulle stoppas på en mindre väg i östra Karlskoga försökte upprepade gånger köra på de poliser som försökte stoppa honom. Han stannade inte förrän polisen skjutit två varningsskott mot honom.

Annons

Dramat inträffade vid 01-tiden natten mellan måndag och tisdag på en mindre väg i östra Karlskoga.

Polispatrullen hade lite tidigare försökt stoppa motorcykelekipaget, bestående av en förare och en passagerare, på en annan väg utanför Karlskoga.

Poliserna misstänkte att föraren, som då vägrade att stanna, var påverkad av droger. Det blev ett kortare efterföljande innan man hamnade på den väg i östra Karlskoga där man först fick stopp på ekipaget men där mc-föraren sedan försökte undkomma genom att först svänga in och vända på en villatomt och sedan styra mot de två poliserna på vägen.

Körde rakt mot poliserna

Enligt länsvakthavande Peter Persson körde mc-föraren rakt mot en av poliserna.

Polisen sköt ett första varningsskott, men det stoppade inte mc-föraren. Han försökte i stället varva upp och öka farten. Det var först när ytterligare ett varningsskott avlossades som han fann för gott att stanna, berättar Peter Persson.

Båda männen på motorcykeln greps. Passageraren släpptes senare medan motorcykelns förare är anhållen misstänkt för bland annat drograttfylleri, försök till våld mot tjänsteman och försök till grov misshandel.

Ingen person skadades vid ingripandet och de polismän från Karlskoga som riskerade att bli påkörda mår efter omständigheterna väl, säger närpolisens presstalesman Stig Thored.

Utredningen om mc-förarens försök att köra på polisen kommer att skötas av polisen i Örebro.

Skottlossningen utreds

När det gäller de berörda polismännens agerande och om det var korrekt att avlossa varningsskott så kommer det att utredas av den särskilda enheten för polismål i Västerås, säger länspolisens presstalesman Mats Nylén.

Vad de första förhören med den anhållne mc-föraren gav gick det inte att få några uppgifter om på tisdagen, inte heller om var de två männen på motorcykeln hör hemma.

En liknande händelse, då en mc-förare vägrade att stanna på polismans tecken, inträffade i centrala Örebro för en dryg vecka sedan.

En polis blev då påkörd och fick en fraktur på ena armen, då han försökte stoppa en crossmotorcykel som kördes i hög fart på Drottninggatan.

Mer läsning

Annons