Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rent och fint efter festivalen

Bara för några dagar sedan var Putte i Parken i full gång med tusentals besökare. Nu ligger Rävåsen lugn och stilla igen. Mikael Magnusson och Veronica Holmén från kommunens parkförvaltning gick för att kontrollera att allt skräp är borta och att ingen betydelsefull vegetation har skadats.

Annons
Veronica Holmén och Mikael Magnusson tycker att festivalarrangörerna gjort ett bra jobb med att städa upp.

– Det ser väldigt bra ut, konstaterar Mikael Magnusson. Festivalarrangörerna har gjort ett bra jobb med att städa upp efter sig.

Han menar att det varit en mer ojämn nivå de föregående åren men säger också att kommunen visat ett mer aktivt intresse detta år och har haft en bra dialog med festivalarrangörerna.

Positiv

Även Veronica Holmén som besökt området några gånger efter festivalens slut är positiv.

– Jag blev förvånad, jag trodde att det skulle vara mycket skräpigare, säger hon.

Med undantag för några enstaka plastmuggar, en spypåse och en mängd buntband som ligger spridda längs marken är området rent. Den bajspåse som någon lämnat i en dunge var inte där i går och kan inte skyllas på helgens festligheter säger Mikael Magnusson.

– Folk skräpar ju ner i vanliga fall också.

Naturreservat

Att festivalområdet ligger kant i kant med Rävåsens naturreservat där det finns en del sällsynta växtarter är inte heller något problem menar kommunen, trots att över åttatusen människor rörde sig i området under dagarna som Pip pågick.

– Det blir förstås lite nedtrampat och ett visst slitage men inget som gör någon större skada. Det är ganska fantastiskt hur lite det märks att så mycket folk varit här för bara några dagar sen, säger Mikael Magnusson.

Att ge Putte i Parken tillstånd att vara i området har aldrig varit något bekymmer trots närheten till naturreservatet.

– Folkets Park är ett ställe som alltid varit nyttjad och som ska fortsätta vara det. Det är ett friluftsområde som ska användas, säger stadsträdgårdsmästare Sif Eklund.

Mer läsning

Annons