Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAAB Dynamics får miljonorder - igen

Saab Bofors Dynamics får ny order avseende Carl-Gustaf. Det är en beställning på komponenter till vapensystemet.

Annons

– Ordern genererar inga nya arbetstillfällen men säkrar de som redan finns, säger Linn Lichtermann på Saab Bofors pressavdelning.

Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har fått en beställning på komponenter till det bärbara vapensystemet Carl-Gustaf. Det totala ordervärdet är 357 miljoner kronor. Vapensystemet har en lång och framgångsrik historia, och det är fortfarande ett modernt och dugligt vapensystem för markunderstöd.

De första versionerna levererades för mer än 50 år sedan. Genom åren har sedan systemet steg för steg moderniserats och anpassats för att uppfylla de föränderliga kraven på slagfältet.

– Detta är mycket positivt och utgör ännu ett bevis på kapaciteten hos Carl-Gustafsystemet. Vapnet har hittills exporterats till fler än 40 kunder världen över, säger Tomas Samuelsson, chef för affärsområde Dynamics inom Saab i ett pressmeddelande.

Granatgeväret Carl-Gustaf är en stor exportframgång och har sålts till över 40 länder och har använts i flera krig, bland annat i Burma, Kambodja, Sri Lanka, Vietnam, Falklandskriget, och krigen i Irak och Kuwait.

Vapnet har även figurerat i filmvärlden där systemet var med och räddade världen i filmen ”Världarnas krig” 2005.

Den nya leveransen kommer att ske under åren 2010-2011. På kundens begäran kommer ingen övrig information om kontraktet att tillkännages.

Mer läsning

Annons