Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjuksköterska avstängdefter stölder av narkotika

En sjuksköterska i Karlskoga har stängts av från sitt arbete sedan hon ertappats och sedan erkänt att hon stulit narkotiska preparat. Stölderna har skett för eget bruk.

Annons

Händelsen har polisanmälts och Karlskoga kommun vill även att Socialstyrelsen granskar ärendet.

Den stöld som larmade de som sköter kontrollen skedde ur ett medicinskt akutförråd och upptäcktes vid en rutinkontroll.

Fler uttag

Det konstaterades vid kontrollen att det gjorts uttag av det narkotiska preparatet Ketogan till namngivna patienter. Vid en genomgång av datajournalerna fanns dock inget inskrivet om några givna injektioner till patienterna.

Efter upptäckten begär medicinskt ansvarig sjuksköterska in narkotikajournaler från samtliga akut- och buffertförråd i kommunen. Utredningen visar då att den misstänkta sköterskan tagit ut preparat ur ytterligare två förråd och sammanlagt 17 Ketoganampuller.

För eget bruk

Hon konfronteras med uppgifterna och erkänner då att hon tagit och injicerat Ketogan för eget bruk.

Totalt i kommunen finns sex så kallade akutförråd som ska finnas tillgängliga för snabbt insättande efter ordination av läkare.

Rutinkontroller görs varje månad och vid misstanke om svinn oftare än så. Efter att den här stölden upptäcktes har säkerheten höjts bland annat genom byte av koder på samtliga nyckelskåp som sjuksköterskorna har tillgång till.

Mer läsning

Annons