Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slängd dator såldes på nätet

En kvinna kastade sin dator på sopptippen. Senare fick hon veta att en kompis hade köpt samma dator via nätet.
– Jag kände mig naken, det blev några sömnlösa nätter, säger kvinnan.

Annons

Det var i somras som Karlskogakvinnan, som är i 60-årsåldern, åkte till Mosserudstippen väster om Karlskoga. Tidigare hade kvinnan köpt en ny dator eftersom hennes gamla fått virus och blivit seg. Efter att hon dumpat den gamla datorn i en container tänkte hon inte mer på det.

Men för några dagar sedan blev hon kontaktad av en väninna som höll på att installera en dator åt en bekant.

– Hon ringde och berättade att mitt namn dök upp när hon startade datorn. Hon var helt upprörd och undrade hur det kunde gå till, säger kvinnan.

Det kom som en chock för kvinnan.

– Jag hade ju kasserat den, för mig var det skräp. Men det som finns i min dator är privat, det får absolut inte gå till så här.

Datorn hade sålts via webbsidan Citytorget, och kvinnan kontaktade säljaren. Han hävdade att han köpt datorn via Blocket, och i sin tur sålt den vidare för 1 200 kronor.

Kvinnan har polisanmält händelsen.

– Det förekommer helt klart stölder på tippen, personalen får jaga iväg folk dagligen. Men att få fast någon är näst intill omöjligt eftersom det gått i flera led, säger Stig Thored på Karlskogapolisen.

Personalen på Mosserudstippen har blivit informerad om datorstölden.

- Ingenting får försvinna härifrån, men det är inte mycket vi kan göra. Då skulle vi bli tvungna att låsa garagen efter varje kund. Det är mycket sorgligt med kvinnans dator, det enda rådet jag kan ge är att man förstör hårddisken innan man slänger sin dator, säger Janne Fahlin på Mosserudstippen.

Mer läsning

Annons