Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slogs på fotbollsmatch - 19-åring döms

En 19-årig man har dömts för misshandel i samband med tumultet under en fotbollsmatch i Bergslagshallen i Karlskoga förra året.

Annons

Matchen mellan de två lagen var hetsig och strax innan slutsignalen urartade den helt. En ful tackling var den tändande gnistan.

I tumultet som följde deltog både spelare och åskådare, och det slutade med att polis fick kallas till hallen. Sammanlagt fanns ett tiotal patruller på plats.

Runt 25 personer avvisades från hallen och två unga män greps misstänkta för att ha misshandlat pappan till en spelare i motståndarlaget. Pappan fick näsan avslagen och fick enligt egen uppgift även sy sex stygn vid ögat.

Nu har en av männen som greps – en 19-åring från Skoghall – dömts för misshandel. Däremot frias hans lagkamrat eftersom det finns för många osäkerheter kring utpekandet av honom.

Örebro tingsrätt har för övrigt haft ett svårt arbete med att reda ut vad som egentligen hände. Alla som vittnade under förhandlingen – med undantag för en polis – sympatiserade med något av lagen.

De som höll på 19-åringens lag hävdade att han och medspelaren var oskyldiga medan de pekades ut som gärningsmän av vittnen som sympatiserade med det andra laget.

Straffet för 19-åringen blir villkorlig dom och 70 dagsböter.

Mer läsning

Annons