Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Störande ungdomsgängskapar rädsla i Skranta

Störande ungdomar upplevs som ett problem av boende kring Skranta torg.
– Äldre vågar knappt gå till affären, risken är stor att man råkar ut för gänget, säger en boende i området som vill vara anonym.

Annons

Enligt vederbörande har det hänt att folk blivit nedsparkade eller jagade av ungdomsgäng, och att äldre damer blivit hånade eller kallade för könsord.

Hänger runt torgetEnligt Stefan Sundh, polis som jobbar med ungdomar, stämmer det att det finns ett antal ungdomar som vistas runt Skrantatorget och bråkar.

– Vi kommer att ha kontakt med socialen när det gäller de här problemen. Vi vet att vi har ett gäng ungdomar som till och från hänger runt torget.

Enligt Stefan Sundh handlar det om mellan fem och tio ungdomar, i både mellan- och högstadieåldern.

Mycket händer– Det är många händelser med ungdomar inblandade i södra stadsdelen. Det handlar även om bråk och skadegörelse på skolor och bränder i soprum. Alla händelser över tid kan inte knytas till den här gruppen, men det rör på sig en hel del i södra området, det är helt klart, säger Stefan Sundh.

– Vi behöver jobba över hela linjen och ha kontakt både med ungdomar, föräldrar, skola och social. Det behöver görs en ordentlig kartläggning där vi försöker få fram både vad de här ungdomarna gör, hur utsatta de själva är för brott och vad vi kan göra för dem.

– Det bästa är om människor som blir utsatta för saker som ungdomar ligger bakom själva tar kontakt med mig via polisens växel. För det vi inte får reda på kan vi heller inte bearbeta. Det är viktigt att vi får veta vad som händer, oavsett om det är saker som leder till polisanmälningar eller ej, säger Stefan Sund.

Mer läsning

Annons