Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storbrand i Karlskoga- replokaler förstördes

(Uppdaterad 13:45) En större brand startade under måndagsmorgonen på Skrågatan i centrala Karlskoga. Flera replokaler och en verkstad förstördes i branden.

Annons
Björn Bodin från Studiefrämjande i Degerfors ser deras lokaler brinna på Skrågatan. I lokalerna repar ett tio-tal band och hur mycket av deras utrustning som är förstört vet han inte än.

I lokalerna där branden startade har Studiefrämjandet sina replokaler för rockband. I lokalerna spelar ett tio-tal band. Två av replokalerna blev totalförstörda i branden och flera av de andra blev rök och vattenskadade.

Det fanns även flera bilar, en husvagn och motorcyklar i byggnaden men räddningstjänsten har nu begränsat branden och fört ut de fordon som var i riskzonen.

I den brinnande industrifastigheten finns även en pizzeria, lägenheter och andra utrymmen, men dessa var inte hotade av branden.

Ingen person är skadad.

Fullt utvecklad

- Det var en fullt utvecklad brand med mycket rök och det ser ut som att släckningsarbetet kommer att ta hela dagen, berättar insatsledare Larz Ejdwall vid Bergslagens räddningstjänst.

Han berättar vidare att det nu endast återstår eftersläckningsarbete i några timmar till och flera styrkor har åkt från platsen.

Sammanlagt uppskattar insatsledare Larz Ejdwall att ett område på tio meter gånger 50 meter har drabbats av lågorna men att intilliggande byggnader blivit rökskadade.

Brandorsaken är fortfarande okänd.

Mer läsning

Annons