Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stororder till Karlskoga

Saab Dynamics har fått ytterligare en beställning på vapensystemet Carl-Gustaf, den tredje stora ordern på detta vapensystem under årets sista kvartal.
Köparen är hemlig och ordersumman uppgår till 105 miljoner kronor.

Annons

”Branschens karaktär och omständigheter som rör produkten och kunden gör att ytterligare information om kunden inte kommer att offentliggöras”, säger Saab i ett pressmeddelande.

Strax före jul meddelade Saab att man fått en beställning värd 126 miljoner kronor på Carl-Gustaf. Även den gången var köparen hemlig.

Tidigare under hösten har man fått beställningar på samma vapensystem från USA och Australien på sammanlagt 369 miljoner kronor. Det betyder att beställningar på närmare 600 miljoner kronor lagts under årets sista kvartal.

– Det är väldigt positivt och bevisar ytterligare Carl-Gustaf systemets kapacitet, säger Tomas Samuelsson, chef för Saabs affärsområde Dynamics. Carl-Gustaf har fram till nu har exporterats till fler än 40 kunder över hela världen.

Carl-Gustaf är ett rekylfritt pansarvärnsvapen som numera tillverkas i Karlskoga, där affärsområdet Dynamics har 300-400 anställda Efter de tidigare beställningarna dar det sagts att de tryggar beläggningen i fabrikerna men inte medför något behov av nyrekryteringar.

Mer läsning

Annons