Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tehuset i Karlskoga vill flytta

Tehuset i Karlskoga har sagt upp sitt hyresavtal och planerar att flytta till Stråningstorps centrum.

Annons

Soheila Fors tehus för kvinnor startade i Karlskoga 2010. Nu har verksamheten vuxit ur den befintliga lokalen. Föreningen har köpt ett antal moduler, som i dag står i Storängen. De för även diskussioner med kommunen om att köpa ett 3 000 kvadratmeter stort område i Stråningstorps centrum.

– Jag skickade ett förslag på köpekontrakt i går, måndag. De har sagt att de vill köpa till det priset men det är inte klart och underskrivet ännu, säger Johan Ljung, plan- och exploateringschef på Karlskoga kommun.

Det är inte bara för föreningen att flytta modulerna, eftersom området i Stråningstorp i dag är detaljplanelagt för bostäder. De revs i det skede då det var överskott på bostäder i Karlskoga. Enligt Ljung innebär kommunens erbjudande om att sälja att man indirekt säger ok till att ändra detaljplanen. Det krävs dock att Pingstkyrkan, med secondhandverksamhet i Stråningstorps centrum som i så fall blir granne, säger ja till att ändra detaljplanen.

– Det blir väldigt bra för oss. Jag tror på detta, säger tehusföreningen Khantoons ordförande Ulla Averås.

Fram till nu har tehuset hyrt av en privat fastighetsägare. Enligt Ulla Averås är det en hög hyra och höga uppvärmningskostnader, utgifter de hoppas kunna använda till annat.

Senast 1 april planerar tehuset ha flyttat till de nya lokalerna.

Mer läsning

Annons