Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två anhållna misstänkta för knivmord

En 23-årig man knivhöggs under natten mot söndag till döds utanför Musikbaren på Värmlandsvägen i Karlskoga. Polisen grep strax efter händelsen en knivskuren man som anhållits, misstänkt för mordet. Ytterligare en man har anhållits under dagen.

Annons
Ett hjärta av ljus för att hedra offret.

Det var i samband med krogstängningen, klockan 02.09, som en polispatrull hittade den knivskurne mannen på gatan. Mannen fördes med ambulans till sjukhus där han sedan avled.

Ungefär 20 minuter senare påträffade polisen ytterligare en knivskuren man, på Centrumleden i Karlskoga. Mannen, även han 23 år gammal, greps misstänkt för mord. och fördes till sjukhus för omplåstring. Polisen höll ett inledande så kallat 24:8-förhör men ville inte uppge hur den misstänkte ställer sig till mordmisstankarna.

– Mannen har fått lämna sjukhuset nu och sitter sedan strax efter 8 på morgonen anhållen, misstänkt för mordet, säger Richard Hiller, vakthavande befäl vid Örebropolisen.

Polisen vill inte säga om det är något utöver skärskadorna som får dem att misstänka mannen. Det ska finnas flera vittnen till händelsen, men vad de har sett och vad de har sagt är ingenting som polisen lämnar ut. Polisen har heller ingen uppfattning än om männen kände varandra. Båda den avlidne mannen och den misstänkte är hemmahörande i Karlskoga.

Vid 13.30-tiden meddelade Polisens vakthavande befäl, Richard Hiller, att ytterligare en man, en 22-årig Karlskogabo, har gripits och anhållits.

– Det är olika former av utredningsåtgärder, bland annat förhör, som lett fram till gripandet, säger Richard Hiller.

Den tekniska undersökningen av brottsplatsen är färdig. Polisen letar fortfarande efter ett stickvapen.

Fotografen Marcus Larsson som befann sig på platsen berättar att själva brottsplatsen är på cykel- och gångbanan mittemot krogen. 

- Det är två stora blodfläckar. Och det står redan ljus och blommor där, säger han. 

Vet du mer? Har du bilder? Skicka SMS/MMS till 72019 eller mejla [email protected]

Mer läsning

Annons